- Advertisement -

Tart hamuru nasıl yapılır? Tart hamuru yapmanın püf noktaları

0 119

- Advertisement -

Tart hamuru yapılması çok kolay gibi görünen ancak oldukça zor tutturulan bir hamur işi çeşididir. Eğer sizde misafirlerinize gevrek ve lezzetli tartlar yaparak şaşırmak istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. İşte sizlere lezzetli çıtır ve pratik tart hamurunun tarifi.

Üstü renkli meyvelerle süslenmiş lezzetli tartlar, kadın günlerinin en vazgeçilmez tatlılarından biridir. Ancak bu lezzetli tatlıyı yapmak için bazı püf noktalarını bilmek gerekir. Eksik bilgilerle ve doğru malzemelerle yapılmayan tartlar genellikle bir hayal kırıklığı ile sonuçlanır.

Hamurunuzda kullanacağınız malzemelerin tümünün soğuk olmasına özen gösterin. Sıcak malzemeler hamurunuzu ısıtmaya başlayacağı için, istediğiniz kumlu hamurun kıvamını yakalamanız zor olacaktır.

Bir tartın güzel olması için sadece hamurunun değil, kremasının da güzel ve lezzetli olması gerekir. Peki, tart hamuru nasıl yapılır? Bu sorunun cevabı tarifimizde…

Malzemeler:

  • Bir adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • Elenmiş bir buçuk su bardağı un
  • Üç tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

- Advertisement -

Tart hamuru yapmanın püf noktası nedir?

Tart hamuru yapmanın püf noktası nedir?
Tart hamuru yapmanın püf noktası nedir?

Tart hamuru yapmanın iki önemli püf noktası vardır. Eğer gevrek bir hamur yapmak istiyorsanız içine konulan tereyağının mutlaka soğuk olması gerekiyor. Ayrıca tart hamurunu iyice yoğrulduktan sonra kalıba konmadan önce yaklaşık 45 dakika kadar buzdolabında bekletilmelidir.

Tart hamuru nasıl yapılır?

İlk önce pudra şekeri, elenmiş un ve tereyağını kabın içine alarak yoğurun. Tarifte soğuk tereyağı kullanıldığı için yoğurmak zor olabilir. Bu nedenle tereyağını kabın içine küçük parçalar halinde koyun. Bu malzemeler tamamen özdeşleşince içine yumurtayı kırın ve bir süre daha yoğurmaya devam edin. Tamamen toparlanan hamuru 45 dakika buzdolabında dinlendirin. Tart hamurunu kalıbın içine yerleştirin. Hamuru kalıbın içine yerleştirdikten sonra üzerine çatal yardımı ile delikler açın.

Tartımızı pişirirken dikkatli olmamız gereken püf noktası, hamur pişerken üzerine baskı yapacak bir ağırlık koymanız iyi olacaktır.

Bu şekilde pişirdiğimiz de hamur kıvamını alırken, tartın şeklinde bozulma ve dağılma olmaz.
Bir diğer hususta tartınızı fırına koymadan önce hamurun üzerini çatal ile 7-8 yerine batırarak hamurun şeklinin bozulmasını önleyebilirsiniz.

- Advertisement -

Yorum Yapmak İçin Tıklayın