Kepek neden olur! Nasıl önlenir? Kepek nedenleri hakkında 5 bilgi
Kepek neden olur! Kepek nedeni, nasıl çalıştığı ve pul pul dökülme riskine neden olabilecek bazı faktörler hakkında daha fazla bilgi edinin.
Kepek bir şampuandan kaynaklanmaz. Bu, herkesin kafa derisinde bulunan doğal olarak oluşan bir mikroptan kaynaklanır? Kepekle ilgili Google bilgilerini kullanırsanız, sorularınıza bazı yanıtlar bulacaksınız, ancak hiçbir şekilde. Kepek tam olarak nasıl ortaya çıkar ve bu konuda ne yaparsınız? Kepek neden olur! Nasıl önlenir? Kepek nedenleri hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.
Kepek nedir? Kepek neden olur!
“Kepek kafa derisi üzerinde fazla mayadır. Kuru, toz halinde ve yapışkan bir formda, maya kafa derinize yapıştırarak kepek ile karıştırılabilir.”
Kepek nedeni, kafa derisi üzerinde Malassezia globosa adı verilen doğal olarak oluşan bir mikroptur .
Kepek nasıl gelişir?
“Saç derisinin durumu ile ilgili her şeye sahiptir. Saç derisinde koruyucu bir tabaka vardır. Bu tabaka yanlış şampuanların kullanılması nedeniyle kaybolabilir. Katman gittiğinde tahriş daha hızlı başlayacaktır. Kırmızı, kuru ile başlar. kafa derisi ve artan sebum üretimi Bu sebum üretimi bir maya saldırısına neden olur. “
Kepek yanlış şampuanı kullanmaktan mı geliyor?
“Doğru, kimyasal şampuanlar kuruyabilir ve kafa derisini etkileyebilir. Bununla birlikte, bu şampuanlarla yıkanan bazı insanlar hiçbir şeyden muzdarip değildir. Bunun nedeni, birinin diğerinden daha iyi bir kafa derisine sahip olması ve tahrişlere ve kepeklere yatkın olmamasıdır. uygunsuz bakım nedeniyle kepek çekmeye eğilimi olmayan biri bile. “
“Kimyasal şampuanlardaki en kötü bileşen sodyum lauril sülfattır. Bu sabun çözeltisi çok fazla köpük sağlar, ancak saçınızı çok temiz yapar ve koruyucu tabakayı yıkar. Buna ek olarak, birçok şampuanın pH değeri çok yüksektir. Saç derisinin pH değeri vardır. – 5 değeri, 7 veya daha fazla şampuan. Cildi bozar. “
Kepek insanların% 50’sini etkiler (1Güvenilir Kaynak).
İyi bir şampuan neyi karşılar?
“O zaman şampuanlara doğal içeriklerle geliyorsunuz. En önemli şey şampuanda sülfat ve paraben bulunmaması ve pH değerinin 5 veya daha düşük olmasıdır.”
Doğal bir şampuanla yıkamak kepeklere karşı yardımcı olur. (Fotoğraf: 123F)
Kepeği teşvik eden başka faktörler var mı?
“Cildiniz zaten tahriş olmuşsa, stres hormonu cortysol kepek sürecini hızlandırabilir. Bu hemen gerçekleşmez, ancak çok fazla stres yaşamanızdan yaklaşık altı hafta sonra. Isıtma havası da kafa derisini kurutmaktan kaynaklanan tahrişi hızlandırabilir.”
Kepekle en iyi nasıl başa çıkıyorsunuz?
“Kepek gibi pudra şekline sahip olduğunuzda, hemen kepek önleyici bir şampuan almanıza gerek kalmaz. İyi bir doğal şampuan bulun ve saçlarınızı her gün yıkayın. Bu işe yaramazsa, çok sert, doğal bir kepek şampuanı seçin. “
“Yapışkan kepek çeşitliliğiniz varsa, ketaconazole gibi bir mantar öldürücü veya bakterisidal bileşen içeren bir kepek şampuanı kullanmalısınız. Kepek gittiğinde durun ve sonra iyi, doğal bir şampuana geçin.”
Kepekleriniz çözülmezse ne olur?
“O zaman egzama ve hatta sedef hastalığı olabilir, bu bilinen gen hastalığıdır, ancak bu genlerinize bağlıdır. Bu nedenle kepeklerin çok uzun süre dayanmasına izin vermemeniz önemlidir.”
Kepek daha önce olduysanız daha erken dönüyor mu?
“Hayır, kafa derisi dayanıklıdır. Bu yüzden ona iyi bakmaya devam edersen, geri dönmeyecektir.”
Saçlarınız kepekten daha az çekici mi?
“Hayır, saç dökülmesine veya daha az parlaklığa neden olamaz. Ancak bu kimyasal şampuanlar saçı etkileyebilir.”
Tedavi ve Önleme
Kepek genellikle kronik bir durum olabilir, ancak uygun tedavi ile kontrol edilebilir. Kepek neden olur, İlk olarak, ilaçsız bir şampuanla şampuanlamayı, kafa derisine sıkıca masaj yapmayı ve sonra iyice durulamayı deneyin. Sık şampuanlama pulları giderir, yağlılığı azaltır ve ölü deri hücresi oluşumunu önler. Bu yardımcı olmazsa, özel kepek önleyici şampuanlar genellikle yardımcı olur. Kullanım talimatları kullanılan özel şampuana bağlıdır. Bazıları günlük olarak kullanılırken, bazıları sadece haftada bir veya iki kez kullanılır.
Tezgah üstü bir şampuan seçerken ketokonazol *, selenyum sülfit, salisilik asit, sülfür, kömür katranı veya çinko pirition gibi kepek önleyici bileşenleri arayın. Sizin için uygun olanı bulmadan önce birkaç ürünü denemeniz gerekebilir.
Reçetesiz preparatlar 2 hafta sonra biraz iyileşme sağlamada başarılı olmazsa veya durum kötüleşirse, bir doktora görünmeyi düşünmelisiniz. Bir doktor kafa derisine uygulanacak bir kortikosteroid losyonu reçete edebilir. Doktordan tavsiye almadan asla kortikosteroidleri uzun süre kullanmayın. Cildi inceltebilir ve diğer yan etkilere neden olabilirler.
Beşik kapağı olan bir bebek için, terazileri yumuşatmak için kafa derisinin kuru bölgelerine az miktarda mineral yağ uygulayın. Ardından hafifçe fırçalayarak pulları çıkarın. Daha sonra bebeğin saçlarını hafif bebek şampuanı ile yıkayabilirsiniz. Bu önlemler yardımcı olmazsa, yatmadan önce az miktarda ısıtılmış mineral yağı uygulamayı ve sabahları şampuanlamayı deneyin. Bu etkili değilse, sonraki adımlar hakkında çocuğunuzun doktoruyla konuşun.
Genel olarak, bebeklerde kortikosteroid şampuanları ve losyonları kullanılmaz, çünkü bebekler cilt yoluyla yetişkinlerden daha kolay emerler. İyi haber şu ki, beşik şapka genellikle bebeğin hayatının ilk yılında herhangi bir tedavi olmaksızın ortadan kaybolur.
Kepeği kontrol altında tutmaya yardımcı olmak için sık sık şampuanlayın, stres seviyenizi azaltın, saç ürünleri (örn. Jeller ve spreyler) kullanımınızı azaltmayı veya durdurmayı deneyin ve sağlıklı bir diyet yapın.
Bakır kahve saç rengi nasıl elde edilir? Bakımı nasıl yapılır?