- Advertisement -

Bebeklerde emzirmeyi bırakmak için doğru yaş ne zaman?

Emzirmeyi bırakma zamanının doğru olduğuna karar vermek size ve bebeğinize bağlıdır. Bebeklerde emzirmeyi bırakmak için doğru yaş ne zamandır?

0 162

- Advertisement -

Bebeklerde emzirmeyi bırakmak için doğru olan zaman ne zaman ve bunu yapmanın en iyi yolu nedir? Birçok pratik sütten kesme önerisi için makalemizi okumaya devam edin.

Bebeğinizi ne kadar süre emzireceğine dair karar çok kişiseldir. Her annenin kendisi ve çocuğu için neyin en iyi olduğu konusunda duygu ve hisleri vardır. Emzirmeyi ne zaman durduracağına dair karar bir bebekten diğerine önemli ölçüde değişebilir. Emzirmeyi seviyorsanız, siz ve bebeğiniz istediği sürece devam edebilirsiniz. Peki Bebeklerde emzirmeyi bırakmak için doğru yaş ne zaman?

1 Bebeklerde emzirmeyi bırakmak için doğru zaman ne zaman?

Bazen ne kadar süre emzirmek istediğinizi ve ne zaman duracağınızı net olarak bilmek isteyebilirsiniz. Bu harika istektir. Ancak çoğu zaman karar bu kadar basit veya açık değildir. Altı ay boyunca emzirmeyi hedefleyin, ardından emzirmeye devam ederken ikinci altı ay içinde yavaş yavaş uygun aile yiyeceklerini tanıtın.

Bebeklerde emzirmeyi bırakmak sütten kesme olarak adlandırılır. Zamanın ne zaman doğru olduğuna karar vermek size ve bebeğinize bağlıdır. Dünya Sağlık Örgütü, tüm bebeklerin altı ay boyunca sadece emzirilmesini, ardından altı ay sonra yavaş yavaş uygun aile yiyecekleriyle tanıştırılmasını ve iki yıl veya daha uzun süre emzirilmesini önerir.

Bazı bebekler katı yiyecekleri sindirmeye başladıkça emzirme sürelerinin sayısını azaltır. İlk yiyecekler gerçekten lezzetlerdir ve bebek tarafından sindirilmez veya kullanılamaz. Genellikle dokuz ile 12 ay veya daha geç bir süre sonra bebeklerin yedikleri katı yiyecekleri gerçekten yutması (yutması) ve kullanması mümkün değildir.

2 Büyük sağlık örgütleri bebeklerde emzirmeyi bırakmak için ne diyor?

Uzmanlar, bebeklerin sadece ilk altı ay boyunca emzirmelerini ve en az ilk yıl boyunca ve diğer yiyecekleri yemenin yanı sıra emzirmeye devam etmelerini önermektedir. Bu durum tabi ki hem anne hem de çocuk tarafından karşılıklı olarak arzu edildiği sürece. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF, anneleri iki yıl ve daha uzun süre emzirmeye teşvik etmektedir .

Uzmanlar, emzirmenin ilk doğum günlerinin ötesinde çocuklar için sağlık yararları olduğunu ve çocuk tarafından sütten kesilmenin (anne tarafından sütten kesilmenin aksine) bağlanma ebeveynliğinin kilit bir unsuru olduğunu kabul ediyor .

Tüm büyük sağlık kuruluşları en az 1 yıl boyunca emzirmeyi, yaklaşık 6 aylık özel emzirmeyi ve ardından katı gıdaların eklenmesiyle birlikte emzirmeyi önerir . Bundan sonra, bebeklerde emzirmeyi bırakmak için rehberlik emzirmeye ne kadar devam edileceğine göre değişir.

İlk yıl mutlaka anne sütü

Anne sütü, bebeklerde yaşamlarının ilk altı ayında normal sağlıklı büyümeyi ve gelişmeyi teşvik etmek için gereken tüm beslenmeyi içerir ve ilk yıllarında en önemli gıda olarak kalır. İlk doğum günlerinden önce anne sütünden sütten kesilen bebeklere bebek maması verilmesi gerekir. Bu konuda daha fazla bilgi için lütfen anne ve çocuk sağlığı hemşirenize danışın.

Bebek formülleri genellikle ilk 12 aydan sonra gerekli değildir, çünkü çocuğunuz süt ürünleri de dahil olmak üzere çok çeşitli aile gıdaları almalıdır.

Çocuğunuz emzirmeyi bırakmaya hazır olduğunu belirtiyor

  • Çocuğunuz bir yaşında geldiyse

    Çocuğunuza altı ayda yeni yiyecekler sunmaya başlasanız da, sadece lezzetler olacak. En azından dokuz aya kadar, bebeğiniz anne sütü veya formülü dışındaki yiyeceklerden yutulabilir ve tamamen besin alabilir. Altı aylıkken sütten kesilmeye başlamasanız bile, bebeğiniz ilk yıllarından sonra kendi kendine sütten kesmeye başlayabilir. Bir yaşına kadar onlara en iyi anne sütü yiyeceklerini vermeye devam edebilirsiniz.

  • Çocuğunuz emzirmeyi azalttıysa

    Bebeğinizin hemşirelik seanslarının uzunluğunu azalttığını ve daha az sıklıkla istediğini fark ederseniz, bu sütten kesilmeye hazır olduklarının oldukça açık bir işaretidir. Tipik olarak, bir yudum bardağından içmeyi astıktan ve katı yiyecekleri beslenme için yutmaya başladıktan sonra, memeyi daha sık reddetmeye başlayabilirler.

3 Emzirmeyi ne zaman bırakmalıyım?

İlk yıl ötesine emzirme sağlık yararları tartışılmaz. Anne sütündeki immünolojik faktörler çocukların enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olmaya devam ederken, uzun süreli emzirme çocukluk çağı obezitesi ve Tip 2 diyabet gibi kronik hastalık riskini azaltır.

Annelerin faydaları da aynı derecede etkileyicidir. Örneğin, anne emzirmesi ne kadar uzun olursa, meme kanseri riskini o kadar azaltır. 30 ülkeden 47 çalışmanın büyük bir incelemesi , meme kanseri riskinin her 12 aylık emzirme dönemi için yüzde 4.3 puan düştüğünü ortaya koydu.

Bir anne çocuğuyla sütten kesme işlemine ne zaman başlamaya karar vermelidir? Yeni anneler, bir beslenmenin ne zaman biteceğini belirlemek için genellikle “saati değil bebeğinizi izleyin” kelimelerini çevresinden çok sık duyar. Aynı şey sütten kesme için de geçerlidir. Takvimi değil bebeğinizi izlemelisiniz, çünkü siz (ve bebeğiniz) ne zaman süt için doğru zaman olduğuna karar verin. Emzirmenin bir “arz ve talep” önerisi olduğunu unutmayın, böylece ihtiyaç duyulduğu sürece göğüsleriniz süt yapmaya devam edecektir. Ve emzirmenin yararları, emzirmeye istekli olduğunuz ve devam edebildiğiniz sürece hem sizin hem de bebeğiniz için devam eder.

Ortalama sütten kesme yaşı nedir?

Sütten kesmenin bir süreç olduğu düşünüldüğünde, ortalama bir nokta belirlemek zordur.

Eğer yürümeye başlayan çocukların ötesinde emzirmeyi seçen annelerden biri olursanız, daha büyük bir çocuğun emzirmenin normal olduğunu bilin. Gibi AAFP notlar, antropolojik verilere göre, kendinden sütten doğal yaşı (yani sütten kesilme kesinlikle çocuk tarafından belirlenir) 2,5-7 hakkında yaşındadır.

Açıkçası, herkes bu kadar uzun süre emzirmek istemiyor, ancak bunun tüm dünyada normal ve aslında oldukça yaygın bir seçenek olduğunu bilmek güzel.

Katı gıdalar ne zaman kullanılmalı

Anne sütü veya bebek maması, yaşamın ilk yılı boyunca bebeğinizin ana beslenme kaynağı olmalıdır. Sağlık uzmanları, altı ay boyunca münhasır emzirmeyi, ikinci altı ayda kademeli olarak uygun aile yiyeceklerini ve iki yıl veya daha uzun süre devam eden emzirmeyi önerir.

Bebekler, aşağıdaki durumlarda katı maddelere başlamaya hazır olduklarını gösterir:

  • Diğerleri yerken ilgi göstermeye başlayın
  • ‘Beni de besle’ diyen jestler yapmaya başla
  • Ağzına konan yiyecekleri itmeyi bırakın (dil itme refleksinin kaybolması)
  • Başını dik tutabilmek ve desteksiz oturmak.

Bebeklerde emzirmeyi bırakmak için, anne ve çocuk sağlığı hemşirenizle bebeğinizin yemeye hazır olması hakkında konuşun

4 Gece sütten kesme nasıldır

Her bebek farklıdır. Ancak genel olarak, bebekler büyüdükçe daha az emzirmeleri gerekir. Küçük bebeklerin büyümelerini destekleyecek yeterli besini almak için her 1-3 saatte bir beslenmesi gerekir. İlk 4-6 hafta sonra, beslemeler arasındaki süre uzamaya başlar ve bebekler daha uzun süre uyur.

Bebeğinizin emzirmeyi gece durdurması nedenleri. 

Bebeğiniz gece yemek yemeyi bıraktığında birkaç faktör etkilenebilir:

  • Yaklaşık 6 aylıktan itibaren bebeğiniz  anne sütü dışındaki yiyecekleri yemeye hazırdır . Bu gerçekleştiğinde, gece beslemeleri daha az beslenme ihtiyacı haline gelir.
  • Zamanla, bebeğinizin midesi ve emzirme yeteneği büyür. Beslenmede daha fazla süt tüketir ve beslenmeleri pekiştirir. Bunun sonucunda gece beslemelerinin daha az yaygınlaştığını görebilirsiniz.
  • Bazı çalışan anneler, doğum izni sona erdiğinde ve işe döndüklerinde, bebeklerinin “ters çevrimli beslenme” yapmayı seçtiklerini fark ederler. Bu, bebeklerin gün boyunca daha fazla uyumaları (çocuk bakım sağlayıcılarıyla olduklarında) ve akşamları ve geceleri (annenin emzirmeye hazır olduğu zaman) daha sık beslenmeleri anlamına gelir.

5 Çocuğunuzun gece sütten kesilmesi için ipuçları

Çocuğunuz bir yürümeye başlayan çocuk olduğunda, geceleri nadiren uyanır çünkü açtır. Yeni yürümeye başlayan çocuklar, bebeklerle aynı gün boyunca beslenme gereksinimlerine sahip değildir. Aksine, bir yürümeye başlayan çocuk birçok nedenden dolayı emzirmeye başlayabilir – susuz, yalnız veya sadece sarılmaya ihtiyaç duyabilir.

Gece uykuya hazırsanız, yardımcı olacak birkaç strateji:

  • Gün boyunca iyi emzirin. 

    Meşgul bebekler genellikle emzirmeye ne yaptıklarını durdurmayı unuturlar. Geceleri, annelerine yakın, kaçırılan gündüz yemlerini telafi etmek istiyorlar. Bu yeni yürümeye başlayan çocuğunuz için doğru gibi görünüyorsa, gün içinde emzirmek için daha fazla zaman bulmak yardımcı olabilir.

  • Sarılma süresini artırın. 

    Bu, çocuğunuzun memeden ayrılmanın sizden ayrılma anlamına gelmeyeceğini güçlendirir. Gün boyunca kucaklamalar ve öpücükler bebeğinize gece beslemeleri olmadan sevginizin ve sevginizin devam ettiğini bildirir. 

  • Yatmadan önce emzirmek. 

    Gece için tam bir besleme, yürümeye başlayan çocuğunuzu daha uzun bir streç için gelgit edebilir ve her ikisi de ihtiyacınız olan uykuyu almanızı sağlar.

  • Eşinizin yardımını alın. 

    Eşinizin bu geçiş döneminde çocuğunuzu yatağa koymasına ve uyanık olduğu gece ona cevap vermesine öncülük etmesine izin verin. Gece vakti ve uyku zamanı olduğunu açıklayabilir, küçük bir su içebilir ve aradığı rahatlığı vererek onu uyutmak için kandırabilir. Onu okşamaya veya ovalamaya, şarkı söylemeye ve sallanmaya, çocuğunuzun bu yeni rutine uyum sağlamasına yardımcı olabilir.

  • Yaşa uygun iletileri kullanın. 

    Çocuklar yapıya iyi cevap verirler. “Güneş doğduğunda hemşire olabilirsin” gibi basit bir mesajı anlamak kolaydır. Bunu birçok kez tekrarlamanız gerekebilir. Bunu söylemek, yürümeye başlayan çocuğunuzu etrafındaki dünyayı gözlemlemeye ve yeni rutinleri tanımaya teşvik eder.

- Advertisement -

6 Bebeğinizi sütten kesmek için zaman ayırın

Bebeğinizin yaşına ve emme ihtiyacına bağlı olarak, bir fincana veya biberona süt uygulayabilirsiniz. Bir şişeye karar verirseniz, sonunda bebeğinizin sütten kesilmesi gerekecektir. Bebeğinizin en az ilgi duyduğu günün hangi emzirmesiyle başlayın. Konforunuza ve bebeğinizin işbirliği yapma isteğine bağlı olarak birkaç günde bir, hatta haftada bir başka emzirmeyi kesin.

Sütten kesme ilerledikçe ve süt arzı azaldıkça, bakteriyel ve viral hastalıklara karşı antikor konsantrasyonu artar. Bu, bebeğinizin yeni yiyeceklere tanıtıldıkça ve yeni çevreleri keşfederken korunmasını sağlar. Sütten kesme işlemi sırasında bebeğinize bol miktarda kucaklama vermeyi unutmayın, böylece siz ve bebeğiniz hala birbirine çok yakın zaman geçirirsiniz.

Emzirme sayısını yavaşça azaltmak sütten kesme döneminde bebeğinizi korur ve mastitis gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olur. Bebeğinizi hızlı bir şekilde sütten kesmeniz gerekiyorsa, bir sağlık uzmanıyla veya emzirme danışmanıyla göğüslerinizin bakımı hakkında konuşun.

Sütten kesme aşamalı bir süreçtir

Sütten kesme, günler, haftalar, aylar veya yıllar boyunca ortaya çıkabilir. Gece beslemeleri sütten kesme işlemine başlamak için iyi bir yerdir. (Gündüz beslemeleri tipik olarak sona eren bir sonraki olanlar olurken, yatmadan önce ve sabahın ilk beslemeleri genellikle sonuncudur.)

Bebeklerde emzirmeyi bırakmak için, hem siz hem de bebeğiniz hazır olduğunda başlayın. Bebeğinizin açlıktan ziyade alışkanlıktan gece beslenmeye hazırken hazır olduğunu anlayacaksınız. Sabır ve azim ile, gündüz emzirme ile gelen yakınlığı korurken, yürümeye başlayan çocuğunuzu gece beslenmelerinden çıkarabilirsiniz.

7 Yavaş yavaş sütten kesme için ipuçları

Genellikle ve birçok anne için kademeli sütten kesme tercih edilir. Anne ve bebek için daha iyidir, çünkü her ikisinin de değişikliklere fiziksel ve duygusal olarak uyum sağlama zamanı vardır. Ayrıca, kademeli sütten kesme, anne sütü arzının daha doğal bir oranda azalmasına izin vererek, göç ve göğüs enfeksiyonu riskini azaltır. Yavaş yavaş başarılı bir şekilde nasıl sütten kesileceğine dair ipuçları:

  • Her seferinde bir besleme bırakın. 

    Bebeğinizin yaşına ve yeteneğine bağlı olarak, bir seferde bir günlük emzirmeyi katı veya sıvı ile değiştirin. Çocuğunuzun kaçırma olasılığı en az olan emzirme ile başlayın. Sabah erkenden, naptime ve yatmadan önce beslenenler genellikle en son kullanılanlardır. Bebeğiniz belirli bir beslenmeyi bırakmayı reddederse, emzirmeye devam edin, ancak beslenmenin uzunluğunu kısaltmayı deneyin.

  • Yardım isteyin

    Bebekler genellikle anneleri tarafından sunulan yiyecekleri (özellikle şişeleri) reddeder, ancak şişeyi başka bir aile üyesinden kabul ederler. Etrafta olduğunuzda emzirin ve bulunmadığınız zamanlarda biberonla besleyin.

  • Bir bardak kullan

    Yeni doğanlar bile fincan beslemeyi öğrenebilir, bu nedenle bir fincan kullanmak ve şişelerden ve meme uçlarından tamamen kaçınmak isteyebilirsiniz. Siz veya bakıcınız bir şişe kullanmayı tercih ediyorsanız, bebeğinizin kabul edeceğini bulana kadar farklı meme başı şekilleri deneyin. Yavaş akışlı bir meme başı, memeden şişeye geçişi kolaylaştırabilir. Bebeğiniz bir bardak tutabilir ve kendini besleyebilirse, dökülmeleri en aza indirmek için iki kulplu bir bardak ve geçmeli kapak kullanmak isteyebilirsiniz.

  • 1 yaşından önce formülü kullanın

    Bebeğiniz 1 yaşın altındaysa, yerine koymak için tam inek sütü yerine demir takviyeli formülü kullanın. Bütün inek sütü 1-2 yaş arasındaki çocuklara verilebilir. 2 yaş ve üstü çocuklara az yağlı veya yağsız süt verilebilir. Bazı anneler asla inek sütü getirmemeyi tercih eder; bunun hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz .

  • Demir seviyelerini yüksek tutun

    Bebeğiniz, genellikle yaklaşık 6 aylık olan katı gıdalara hazır olduğuna dair işaretler gösterirse , et ve demir takviyeli tahıllar gibi demir açısından zengin gıdalar demir ihtiyacını karşılayacaktır.

  • Daha fazla kucaklaş

    Bebeğinizin memeden ayrılmanın sizden ayrılmak anlamına gelmediğini bilmesi gerekir. Sarılmalar ve öpücükler çocuğunuza emzirme durduktan sonra bile sevginizin ve sevginizin devam ettiğini bildirir.

  • Dikkat dağıtıcı şeyler sağlayın

    Açık havada oyun oynamak, hikaye anlatımı ve oyunlar, aktif ve meraklı yürümeye başlayan çocuğunuzu rahatsız etmenin iyi bir yoludur.

Birçok anne sütten kesim tamamlandıktan sonra günler, haftalar hatta aylar boyunca süt üretmeye devam eder. Sadece küçük miktarlar varsa sızıntı meydana gelmesi olası değildir. Ancak sızıntı bir sorun haline gelirse, göğüs pedleri kısa süreli koruma sağlayabilir. Göğüsler rahat olduğu sürece süt ekspresyonundan kaçınılmalıdır. Göğüsler sert veya topaklı hale gelirse, annelerden sertliği gidermek ve topakları çıkarmak için yeterli süt sağmaları istenir. Göğüslerden ne kadar az süt çıkarırsanız, o kadar az süt elde edersiniz.

8 Bebeğinizi aniden sütten kesmek için ipuçları

Bir annenin aniden sütten kesmesi gerekebilir. Bu zor ve bazen acı verici olsa da, çocuğunuzu aniden sütten ayırdığınızda ortaya çıkan fiziksel rahatsızlığı azaltmanın yolları vardır. Rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olacak bazı ipuçları:

  • Dolgunluğu rahatlatın

    Ani sütten kesmeyi yönetmek, tıpkı ipte yürümek gibi dengeleyici bir eylemdir. Çok fazla süt alın ve memelere aynı miktarı vermeye devam etmesini söyleyin. Çok az süt alın ve tıkanma, tıkalı kanallar ve enfeksiyon riskini arttırırsınız. İdeal olarak, dolgunluğu gidermek ve tıkanmayı önlemek için yeterli sütü el ile ifade etmek veya pompalamak istersiniz. Göğüsleri ılık suda ıslatmak – duş, banyo, bez – süt çıkarmayı kolaylaştırabilir. Dolgunluğu gidermek için sadece yeterli sütü alın. Göğüslerden ne kadar çok süt çıkarırsanız, o kadar fazla süt elde edersiniz.

  • Buz paketleri uygulayın

    Göğüsleriniz şişirilir ve sertleşirse, soğuk paketler, ıslak bir bezle sarılmış dondurulmuş bezelye torbaları veya soğuk, durulanmış lahana yaprakları şişmeyi azaltmak için kullanılabilir.

  • Ağrı kesici al

    Ağrı için asetaminofen veya ibuprofen alınabilir.

  • Sütyen giyin

    Rahat bir sütyen rahatlık ve destek sağlayabilir.

9 Kademeli sütten kesmenin yararları ve ipuçları

Kademeli sütten kesme, siz ve bebeğiniz için daha iyidir. Sütten kesmeyi bir olaydan ziyade bir süreç olarak düşünün. Sütten kesme aslında bebeğinizin anne sütünden başka bir yiyecek veya içecek içermesi ile başlar ve anne sütü artık diyetinin bir parçası olana kadar (haftalar, aylar, hatta yıllar sonra) devam eder. 

Sütten kesmekten daha önemli olan, yavaş yavaş sütten kesmektir. Bu, çocuğunuzun ve sizin bu muazzam değişime uyum sağlamasına olanak tanır. Duygusal olarak, çoğu annenin sütten kesilme konusunda karışık duyguları vardır. Fiziksel olarak, kademeli sütten kesme, süt kaynağınızın daha doğal bir oranda azalmasına izin verir, bu da göç ve meme enfeksiyonu ( mastitis ) riskinizi azaltır .

10 Sütten kesme sürecini kolaylaştırmak için bazı stratejiler: 

  • Bunu konuşmak. 

    Sütten kesme konusunda karışık duygular yaşıyorsanız, birçok annenin yaptığı gibi, içinden geçmiş olan veya sizi ve çocuğunuzu iyi tanıyan başkalarıyla konuşun.

  • Yavaş gitmek. 

    Günlük emzirmeyi tek seferde katılar veya sıvılarla değiştirin (çocuğunuzun yaşına, yeteneğine ve tercihine bağlı olarak). Çocuğunuz 1 yaşından küçükse, yerine demir takviyeli bir formül seçin; ilk doğum gününe kadar ona tam inek sütü vermeyin. Çocuğunuz 1-2 yaşındaysa, tam yağlı süt kabul edilebilir bir ikamedir. 2 yaşında veya daha büyükse, az yağlı veya yağsız süt iyi bir seçimdir. Çocuğunuz yiyecekleri alıp kendini besleyebiliyorsa, parmak yiyecekleri de sunabilirsiniz.

  • Acele etmeyin. 

    Sütten kesim tamamlanana kadar aralarında 3-5 gün bekleyerek bir seferde bir emzirmeyi değiştirin. Çocuğunuzdan önemli miktarda direnç alırsanız (örn. Davranış değişiklikleri, güvensizlik duyguları) hızı yavaşlatmayı düşünün.

  • Her seferinde en az önemli beslemeyi seçin. 

    Birçok çocuk özellikle sabah erken, naptime ve yatmadan önce emzirmeye bağlıdır. Çocuğunuz onları tamamen bırakmaya direnirse, bu emzirmelere devam edebilir, belki de her birinin süresini kısaltabilirsiniz.

  • Sarılma süresini artırın. 

    Bu, bebeğinizin göğsünüzden ayrılmanın sizden ayrılma anlamına gelmediği ve emzirmenin durmasından sonra bile sevginizin ve dikkatinizin devam ettiği duygusunu güçlendirir.

  • Dikkatini dağıtın. 

    Aktif ve meraklı çocuklar genellikle oyunları, açık hava oyunlarını veya hikaye anlatıcılığını yedek aktiviteler olarak kabul eder.

  • Fiziksel değişiklikler yaşanabilir. 

    Vücudunuz, çocuğunuz tamamen sütten kesildikten sonra günler, haftalar hatta daha uzun süre anne sütü üretmeye devam edebilir. Yavaş yavaş sütten keserseniz biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz. Ağrı çekiyorsanız, ağrı kesici (örn. Asetaminofen) alabilir, göğsünüze buz veya lahana yaprakları uygulayabilir ve / veya sıkıca oturan bir sütyen takabilirsiniz. Alevlenme veya mastitis belirtileri konusunda dikkatli olun ve herhangi bir endişeniz varsa hemen sağlık uzmanınızı arayın.

Sütten kesme işlemi boyunca, hem sizin hem de bebeğiniz için emzirmenin faydalarının emzirme durduktan çok sonra devam ettiğini unutmayın.

- Advertisement -

11 Bebeklerde emzirmeyi bırakmak ile ilgili yaygın sorular?

Bebeklerde emzirmeyi bırakmak ile ilgili yaygın sorular?
Bebeklerde emzirmeyi bırakmak ile ilgili yaygın sorular?

Emzirme döneminde tekrar hamile kalırsanız ne olur?

Eğer alırsanız hamile iken emzirme devam ediyorsa, iki seçeneğiniz vardır. Çocuğunuzu sütten kesebilir veya emzirmeye devam edebilirsiniz.

Hamile kalırsanız, emzirmeye devam etmeyi seçebilirsiniz veya bebeğinizi yavaş yavaş sütten kesmeyi isteyebilirsiniz. Bu bireysel bir seçimdir. Emzirmeye devam etmeyi seçip seçmemek, sağlıklı bir diyet sürdürmek için önemlidir. Sağlık uzmanınızdan tavsiye alın.

As AAFP bunu açıklar, hamilelik sırasında hemşirelik hamilelik için zararlı değildir. AAFP, “Hamilelik normal ve anne sağlıklıysa, hamilelik sırasında emzirme kadının kişisel kararıdır.” Diye açıklıyor. Birçok kadın hamilelikleri boyunca mutlu bir şekilde hemşire ve doğumdan sonra her iki çocuğa da tandem yapmaya devam ediyor .

Anlaşılır şekilde, birçok kadın, birden fazla çocuğa bakma fikri zor veya yorucu geldiği için hamilelik sırasında sütten kesilmeye karar verir. Sütten kesmeye karar verirseniz, yavaşça yaptığınızdan emin olun. Çocuğunuz 1 yaşın altındaysa, beslenme gereksinimlerinin karşılandığından emin olun.

Bebeğiniz günde üç öğün yerse ne olur?

Emzirmek, özellikle bebeğiniz yaşlandıkça beslenmeden çok daha fazlasıdır. Bebeğiniz bir ton yese bile, atıştırmalıklar, içecekler ve elbette rahatlık için size geliyor olabilir.

Daha büyük bebeklerin ve küçük çocukların anneleri genellikle çocuklarının gün boyunca bolca yediklerini, ancak şekerleme zamanında , yatmadan veya sabahları hemşire olduklarını bulur . Birçoğu gün boyunca güvenceye veya kesinti süresine ihtiyaç duyduklarında hemşire olacaktır.

Bebeğiniz diş aldığında emzirmeyi bırakmalı mısınız?

Dişler sütten kesilmek için bir sebep değildir! Bir çocuk emzirdiğinde diş etlerini veya dişlerini hiç kullanmaz, bu nedenle ısırma konusunda endişelenmemelisiniz.

Hemşirelik sırasında ana oyuncular dudaklar ve dildir, bu nedenle bebeğinizin dişleri hemşirelik sırasında göğsünüze veya meme ucunuza dokunmaz (başka bir hikaye olan kenetlenmedikçe).

Emzirmek için kaç yaşında?

Yine burada üst sınır yok. Evet, tanıştığınız herkesten tavsiye ve görüşler alacaksınız. Ancak tüm büyük sağlık kuruluşları, çocuklar için zararlı olan emzirme yaşının olmadığı konusunda hemfikirdir. Gibi AAP açıklıyor, “hayat veya daha uzun üçüncü yılına emzirme gelen psikolojik veya gelişimsel zarar hiçbir kanıt” var.

Sütten kesilmeyi çocuk reddederse ne yapmalısın!

Emzirmeyi bırakmaya hazır olabilirsiniz, ancak çocuğunuz bunu yapmak için tüm çabalarınıza direnebilir. Yaklaşımınız çocuğunuzun yaşına bağlı olacaktır. Bir bebeği sütten kesmenin birçok stratejisi vardır.
Çocuğunuz iyi konuşabiliyor ve anlayabiliyorsa, emzirmeniz hakkında onlarla konuşun. Birbirine yakın olmanın tadını çıkarabileceğiniz diğer yolları durduracağınızı ve tanıtacağınızı açıklayın. Sütten kesme veya sütten kesme ile ilgili zorluklar hakkında profesyonel tavsiye alabilirsiniz.

Hatırlatma!

Bebekten sütten kesilme ile ilgili son söz

Emzirmeyi ne zaman ve ne zaman durdurursanız, kendinize ve bebeğinize karşı nazik olun. Bu ikiniz için fiziksel, hormonal ve duygusal olarak büyük bir değişim, bu yüzden düşünce ve özenle yapın.

  • Emzirmeyi bırakma zamanının doğru olduğuna karar vermek size ve bebeğinize bağlıdır.
  • Altı ay boyunca emzirmeyi hedefleyin, ardından emzirmeye devam ederken ikinci altı ay içinde yavaş yavaş uygun aile yiyeceklerini tanıtın.
  • Kısa bir süre için bile emzirmek faydalıdır.

Bazen, anne emzirmeye devam etmek için günler veya haftalar sonra karar verir ve sonra karar verir. Kaybolan ya da neredeyse böyle bir süt kaynağının yeniden tesis edilmesine yeniden yerleştirme denir. Bir annenin yeniden yerleştirme yeteneği , kısmen, son emzirilmesinden bu yana geçen süreye bağlıdır.

  • *** Amerikan Pediatri Akademisi ( AAP )
  • *** Amerikan Aile Hekimleri Akademisi ( AAFP )
  • *** Dünya Sağlık Örgütü (WHO) * UNICEF

- Advertisement -

Yorum Yapmak İçin Tıklayın