Çocuklarda ateş neden olur? Bebeklerde ateş nasıl düşer!

Ateşin kendisi genellikle zarar vermez ve aslında iyi bir şey olabilir.  Bu vücudunun bir enfeksiyonla savaştığının bir işaretidir. Ateşi azaltmak enfeksiyondan kurtarmaz, ama bazı rahatsızlıkları giderebilir.Çocuklarda ateş neden olur?

İştahsızlık? Normalden daha telaşlı mı? Bunlar bebekler ve çocuklar için ateş belirtileri olabilir. Sıcaklıktaki ani artış küçük olanlar için geçerli olsa da, acil eylemler yapmanız gereken sadece birkaç senaryo vardır. Bu anlayışlı ipuçlarıyla çocuğunuzun oynak benlikleri gibi hissetmesine nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenin.

Çocuğunuzun Ateşi Olursa Ne Yapmalıyım

Ateş nedir?

Ateş, yüksek vücut sıcaklığınız olduğunda. Vücudunuzun enfeksiyonla savaşma yoludur, ancak çok yüksek olduğunda, faydadan çok zarar verebilir. Çocuklarda ve yetişkinlerde ateş, rektal olarak alındığında 100.4 Fahrenheit vücut sıcaklığı olarak tanımlanır. Diğer termometre tipleri daha uygun olabilir, ancak daha az doğrudur, bu nedenle rektal sıcaklıklar 4 yaşın altındaki çocuklarda hala altın standarttır. Daha büyük çocuklar için temporal termometreler iyi ve çok daha uygundur.

Çocuklarda ateşe ne sebep olabilir?

Ateş, bebeklerde ve çocuklarda çok yaygındır. Çoğu zaman, bu, vücudun bakteri veya virüslerle savaşma mekanizmasının bir parçasıdır. Ateş, enfeksiyonlar, bazı ilaçlar, sıcak çarpması ve daha fazlasından kaynaklanabilir. Bununla birlikte, zamanın büyük çoğunluğu, çocuklarda ateşler kısadır ve altta yatan ciddi bir hastalığı göstermez.

Ateşin kendi başına bir hastalık olmadığını hatırlamak önemlidir – genellikle başka bir sorunun belirtisi veya belirtisidir.

Ateş, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç şeyden kaynaklanabilir:

Enfeksiyon: Çoğu ateş, enfeksiyon veya diğer hastalıklardan kaynaklanır. Ateş, doğal savunma mekanizmalarını uyararak vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur.

Aşırı giyinme: Bebekler, özellikle yenidoğanlar, aşırı şişmiş veya sıcak bir ortamdaysa ateş alabilirler çünkü vücut sıcaklıklarını ve büyük çocukları düzenlemezler. Ancak yenidoğanlardaki ateşler ciddi bir enfeksiyonu gösterebileceğinden, aşırı gerilmiş bebeklerin bile ateşi varsa bir doktor tarafından kontrol edilmesi gerekir.

Aşılar: Bebekler ve çocuklar aşı olduktan sonra bazen düşük dereceli bir ateş alırlar.

Diş çıkarma vücut ısısında hafif bir artışa neden olsa da , muhtemelen bir çocuğun sıcaklığı 37.8 ° C’den (100 ° F) yüksekse nedeni değildir.

Ateş belirtileri nelerdir?

Bebekler ve çocuklar dokunmak için sıcak veya sıcak hissedebilirler, ancak bu her zaman ateşi göstermez. Daha sık, ilk ateş belirtiniz çocuğunuzun normalden daha sinirli ve telaşlı görünmesidir. Ayrıca iştahlarında bir azalma olabilir, genellikle olduğundan daha fazla uyuyabilir ve dokunmak için sıcak olabilir veya olmayabilir. Bu, sıcaklıklarını almak ve bir şeyle inip düşmediklerini görmek için sinyalinizdir.

Çocuklarda ateş ne ​​kadar sürecek?

Çocuklarda çoğu ateş 1-5 gün sürer. Ateş 2-3 günden fazla devam ederse, çocuğunuzun şahsen değerlendirilmesini isteyip istemediğini görmek için çocuğunuzun birincil bakım sağlayıcısına danışmak iyi bir fikirdir.

Çocuklarda ateş düşürmek için bunları yapın

  • onlara bol sıvı verin

  • dehidrasyon belirtilerine dikkat edin

  • isterse onlara yiyecek verin

  • gece boyunca çocuğunuzu düzenli olarak kontrol edin

  • onları evde tutun

  • Sıkıntılı veya kötü durumdaysa onlara parasetamol verin

  • çocuğunuz hakkında endişeleriniz varsa tıbbi yardım alın

Kesinlikle Yapmayın!

  • çocuğunuzu soymayın veya soğutmak için süngerle yıkamayın – yüksek sıcaklık enfeksiyona doğal ve sağlıklı bir cevaptır

  • onları çok fazla kıyafet veya yatak örtüsü ile örtmeyin

  • 16 yaşından küçüklere aspirin vermeyin

  • GP size söylemediği sürece ibuprofen ve parasetamolü birleştirmeyin

  • 2 aydan küçük bir çocuğa parasetamol vermeyin

  • 3 aydan küçük veya 5 kg’ın altındaki bir çocuğa ibuprofen vermeyin

  • astımlı çocuklara ibuprofen vermeyin

Çocuğumun ateşini evde nasıl tedavi edebilirim?

Bebeğiniz 3 aydan küçükse, lütfen derhal sanal tıbbi ekibimizi arayın veya arayın. Çocuğunuzun yaşına ve semptomların ciddiyetine bağlı olarak, sanal ekibimiz ofisimizde acil bir değerlendirme önerebilir veya doğrudan yerel acil servise gitmenizi tavsiye edebilir.

Daha büyük bebekler ve çocuklar için, ateşi tedavi etmenin amacı çocuğunuzun daha rahat hissetmesine yardımcı olmaktır. Bazen çocuklar ateşten rahatsız olmazlar ve normal şekilde yiyebilir, oynayabilir ve uyuyabilirler. Bu çocukların ateş tedavisi için ilaca ihtiyacı yoktur. Bebeğiniz veya çocuğunuz rahatsız edici, sinirli veya ateş nedeniyle yemek yeme veya uyku güçlüğü çekiyorsa, yardımcı olabilecek ilaçlar vardır. 3 aydan büyük bebekler ve çocuklar için Tylenol (Asetaminofen) kullanabilirsiniz. 6 aydan büyük bebekler ve küçük çocuklar Ibuprofen kullanabilirler. Bu ilaçların dozajı kilo bazındadır ve şişede listelenmiştir, ancak çocuğunuz için doğru dozu hesaplamada yardıma ihtiyacınız olursa sanal ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. 2 yaşın altındaki bebekler ve küçük çocuklar için lütfen ağırlık bazında talep edin dozaj çizelgesi çocuğunuzun sağlayıcısından. Ateş ilacı ile tedavi tipik olarak sıcaklığı 1-2 derece düşürür. Bu ilaçların amacı, sıcaklığı normale getirmek değil, konforu arttırmaktır. Ateşi olan çocuklara asla aspirin verilmemesi gerektiğini belirtmek önemlidir.

İlaçlara ek olarak, bol miktarda sıvı sunarak çocuğunuzu nemli tutun ve aşırı demetlenmekten kaçınmak için çocuğunuzu hafifçe giyin. Ateş 3 günden fazla devam ederse veya 104 F’nin üzerindeyse, çocuğunuzun servis sağlayıcısına başvurmalısınız.

Çocuğumun ateşinin ne zaman kırıldığını nasıl bilebilirim?

Çocuğunuzun ateşi kırıldığında, daha rahat görünmeli ve yiyecek ve içme suyu veya sütle daha fazla ilgilenmelidir. Ateş kırıldığı sırada terleyebilirler.

Çocuğunuzun ateşi varsa ve onlara en iyi şekilde nasıl bakılacağına dair rehberlik istiyorsanız, lütfen sanal tıbbi ekibimizi arayın veya çocuğunuzun sağlayıcısına başvurun. Çocuğunuzda ateş için hemen bizimle iletişime geçmenizi öneririz.

  • 3 ayın altındaki yaş ve 100.4 rektal üzerindeki herhangi bir sıcaklık veya bebeğinizin sıcak hissetme endişesi
  • İmmünsüpresan ilaçlar almak
  • Döküntü
  • Birden fazla kusma veya normal idrar çıkışına ayak uyduracak kadar sıvı alamama
  • Aşırı sinirlilik veya uyku hali
  • Her yaştaki çocukta art arda 2-3 günden fazla 104 derecenin üzerinde ateş
  • Herhangi bir yaştaki çocukta art arda 5 veya daha fazla gün boyunca herhangi bir derecede ateş

Bebeklerde ateş hakkında bilmeniz gerekenler

Ateş, herhangi bir ebeveyni korkutabilir, ancak özellikle bebeklerin ebeveynleri için korkutucudur. Birçok insan ateşlerin tehlikeli olup olmadığını veya nasıl ele alınacağını bilmez.

Ne zaman endişelenmelisiniz?

Bebekler genellikle ateşleri iyi tolere eder. Bununla birlikte, 12 aylıktan küçük çocuklar söz konusu olduğunda, dikkat etmeniz gereken belirli sayılar vardır.

 

3 Ayın Altında – 38 C’nin üzerinde

3 aydan küçük bir bebekte 38 derece  veya daha yüksek herhangi bir sıcaklık tıbbi değerlendirme gerektirir. Bu genç bebekler için son 24 saatte aşı olduklarında ateş yakmak oldukça yaygındır. 2  Çocuğunuzun bu yaşta ateşi varsa, sağlık uzmanı tarafından muayene edilmesi gerekir. Ciddi veya yaşamı tehdit eden bir enfeksiyonu olup olmadığını görmek için özel testler gerekebilir.

3 ila 12 Ay – 39 C üstünde ise dikkat!

Çocuğunuz 3-12 aylık ise ve ateşi 39 derecenin üzerinde ise, sağlık uzmanına başvurun. Ateş çocuğunuz için bir tehlike oluşturmaz, ancak ateşin hastalığının veya altta yatan nedeninin tedavi edilmesi gerekebilir.

Bebeklerde ateşi nasıl  tedavi edilir?

Bebeğinizin ateşi varsa ve bir çağrı veya doktora gitmeyi gerektirmiyorsa, ona yardım etmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Ateşin kendisi ilaç vermek için bir neden değildir, ancak bebeğinizin ateşi varsa ve telaşlıysa, iyi beslenmiyorsa veya genellikle kendini kötü hissediyor gibi davranıyor, ateş düşürücü bir ilaç vermek sorun değil .

  • 2 aylıktan küçük çocuklara ateş düşürücü ilaç verilmemelidir.
  • Tylenol (asetaminofen) 2 aylıktan büyük çocuklar için güvenlidir.
  • Motrin veya Advil (ibuprofen) 6 aylıktan büyük bebekler için güvenlidir.
  • Çocuklara aspirin vermeyin.
Ekstra giysi katmanları çıkarmak, ılık banyo yapmak (soğuk değil) ve ekstra sıvıları teşvik etmek gibi ilaç içermeyen ateş düşürücü teknikleri de deneyebilirsiniz.
 

Çocuğunuzun sağlığı önemlidir ve her hapşırmada ve koklamada size yardımcı olmak için buradayız. Bugün bir randevu alın ve çocuğunuzun normal ve enerjik benliğine geri dönmesine yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Yorumlar (0)
Yorum Ekle